• KERAMIK KURSER / KONSTHANTVERK / KONST / WORKSHOPS
Payment with Apple Pay Payment with Visa Payment with Mastercard Payment with Klarna

KERAMIK KURSER HÖSTEN 2024


STUDIO 50 URBAN ART

ALLMÄNNA VÄGEN 50 414 56 GÖTEBORG

KURS HOS OSS I VÅRA LOKALER PÅ ALLMÄNA VÄGEN 50


Hej
välkommen till oss!
Vi är två konstnärer med långa högskoleutbildningar, MFA innanför bildkonst och keramikkonst, samt foto och mönsterdesign.
Vi har jobbat med många saker, dels som fria konstnärer men också som lärare på högskolor och som illustratörer och formgivare. Nu har vi glädjen av att dela med oss av våra kunskaper till dig genom våra exklusiva kurser.
 
Här ar lite information om våra keramikkurser på Studio 50 Urban Art
 
Kurserna är på 6 gånger. En kväll i veckan18-21 och 3 X 60 minuter
Är du sjuk, borta från ett kurstillfälle så kan du ta igen det på de andra kursdagarna om plats finns.
Fika ingår, smörgås och valfri dryck och frukt.
kostnader som kommer i tillägg är lera som är 50kr-80kr /kg och engångskostnad, 500 kr för glasyr+bränning sista gången.
 
Innehållet i kursen.
Våra kurser vänder sig till nybörjare och de som har lite mer erfarenhet.
Våra kurser erbjuder dig som kan lite mer en möjlighet att vi tillsammans med dig planera ett eget projekt i lera.
Du får del av våra kunskaper i bild och form.
 
När du är nybörjare så behöver du ingen erfarenhet av lera. Vi går igenom olika tekniker så som tummning, ringling, kavling och drejning. Vi bekantar oss med våta dekortekniker och testar dekor på brändkeramik.
Sista kurstillfället är glasyr och dekordag. Den planerar vi tillsammans eftersom allt måste vara torrt och brännas en gång, sk skröjbränning innan den dage
 
När du går en kurs hos oss får du kunskap i en del olika keramiska tekniker. Du kan vara nybörjare eller en som vill lära mer.
 
Det som är bra att veta är att vi är alla olika när det gäller förkunskaper och mål. Vi kommer på bästa sätt att anpassa kursen efter var kursdeltagare. Du har säkert tankar och idéer som du vill genomföra.
 
Lera, keramiken genomgår flera processer under tillverkningens gång, från vått, torrt, till bränt tillstånd. Under den processen kan mycket ske. Det spricker, torkar ojämnt, glasyr rinner och saker exploderar… ja så är det. Nu sker det inte så ofta då. Du blir både glad och besviken över ditt resultat. Det är där man måste tänka att man lär sig något och frågar varför blev det så här. Ibland blir det fint och bra och då får man ropa ’’JIPPIE!!’’
 
Vi är där som lärare och handledare för att du på bästa sätt skall få till en bra och trevlig kursupplevelse med leran.Vi ses
Christina och Helena
 

VÄLKOMMNA!
Kursledare. Christina Roos
Assistent. Helena Roos
 
Tel: 0704825381
Mail: [email protected]
 
 
 KURSER HÄR NEDANFÖR. KLICKA PÅ BILDEN SÅ KOMMER FLERA KURSVAL UPP OCH DU KAN BOKA DIN KURS.